BILDER MIRA

View the embedded image gallery online at:
http://mada.no/kunst/mira#sigProId0a30211562

 

Mira er en forunderlig og mirakuløs stjerne som skifter størrelse og lysstyrke over en periode på 331 dager fra å være godt synlig til å være usynlig for det blotte øyet.

Hun kommer ingenstedsfra, men er her hele tida. Hun er en del av oss alle. Hun er der bare plutselig og lytter og ler, og tenker på mange vanlige og uvanlige ting som et konferansebord, en katt, en skål med perler i, et slips, hvorfor alle har det så travelt eller hvor mange tall det egentlig finnes. Mira er god på å lytte og se, å leke og å gråte og le. Spesielt god på å lytte og se.

Mira er et speil vi kan speile oss i for både å se våre store muligheter og begrensninger.

Mira er så stor at hun godt kan være liten, så liten at vi verken ser eller hører henne. Likevel er hun så stor, ja større enn de fleste, fordi hun vet og kan så mye som de gjerne vil være store ikke kan, og derfor er ganske små.

Mira lurer på hvorfor alt må gå så fort, når det er så mye som kjennes bedre når det går litt langsomt som for eksempel det å spise og det å gå å legge seg.

Mira gjør det umulige mulig. Mira er i himmelen samtidig som hun er på jorden akkurat her og nå. For himmelen er ikke et sted der tid og rom finne, hvor tall og ting styrer en innbilt hverdag.

Mira er overalt og øver seg hele tiden på å være god med de hun møter, og det er ganske mange. Når hun gjør godhetsøvelsene, har hun lært at det mjuke ofte er dte sterke. Smilet og latteren gir ofte mer styrke enn skrål og skrik, slag og spark.

Mira vet at bak alle sorger og bekymringer ligger gleden og fryden på lur, for etter regn kommer sol, og når det går oppover lenge så blir det mye nedoverbakke på veien hjem.

Mira synes friheten er en lunefull ledsager. Å velge er jammen ikke lett.

Mira møter deg ved enhver ankomst ved ethvert nytt møte. Like sikkert er hun der ved enhver avslutning og avferd for å ønske deg lykke til på ferden.

© 2018 - mada - verftsgata 4 - 7042 trondheim